Media
Compression garments sleeves stockings steunmouwen steunkousen

Tadaaa, de nieuwe steunmouwen zijn er!

Voor wie het nog niet wist: ik heb een ziekte (lipoedeem) aan mijn benen en armen. Om erger worden te voorkomen draag ik o.a. compressiemateriaal (onder andere, alleen de mouwen en kousen dragen is niet voldoende, maar het helpt wel). En niet onbelangrijk, tegen de pijn. Want lipoedeem doet verdomd veel pijn. De nieuwe mouwen doen nu nog wel een beetje pijn na een tijdje dragen. Want ik ben het bij mijn armen niet meer gewend. De oude waren echt heel erg uitgerekt (en dus niet meer effectief). Ik ben het niet meer echt gewend om deze te dragen. Maar nu heb ik dus nieuwe! Het zal even duren voordat ik hier weer aan gewend ben.

Ik heb ook nieuwe steunkousen trouwens, maar ik ga liever niet met mijn benen op de foto. 🤷🏻‍♀️

Ik heb zowel de mouwen als de kousen in huidskleur en in het zwart. Dat is voor mij het beste te combineren met mijn gewone kleding. 😄

Af en toe deel ik iets over lipoedeem. Juni is toevallig de maand voor lipoedeem awareness, dus misschien dat ik het in juni wat vaker erover zal hebben.