Media
Depression Depressie Anxiety PTSD PTSS Moods Mood Stemmingswisselingen

In iedere foto in dit bericht heb ik last van mijn depressie. Maar de ene dag lukt het me beter dan de andere. En de ene dag heb ik wel een masker op, en de andere dag heb ik geen energie meer voor dat masker. Maar dat ik vrolijk doe en kan lachen, betekent niet dat mijn depressie ineens op magische wijze is verdwenen.

Ik heb getwijfeld of ik dit zou delen of niet. Maar ik deel het toch ff hier, in mijn Discord server, en op de socials. Ik wil namelijk een beetje rust zodat ik aan mezelf kan werken en ik hoop dat ik op jullie begrip kan rekenen.

Zoals ik al tussen neus en lippen door vermeld had gaat het ff niet zo lekker met mij. Ik heb hier niet echt over uitgeweid en ik weet dat dit ook niet verplicht is. Maar ik doe het toch. Want dan is er ook duidelijk wat er speelt. En ik hou niet van het taboe rondom depressie e.d.

Altijd als ik depressief ben dan slaap en huil ik veel. Ik ben dan oprecht ook moe, maar het is ook een kwestie van niet uit bed willen, niet wakker willen zijn (want als ik slaap voel ik niks/minder). En de laatste tijd merk ik steeds weer dat ik niet uit bed wil, of als ik er wel uit ben dat ik juist terug naar bed wil. Ik merk dat ik moe en futloos ben en het lukt me allemaal niet. Ik huil ook weer heel veel. Dit zien jullie over het algemeen niet, want ik hou het meestal verborgen. Ik vecht hard en krijg niks voor elkaar. En dat frustreert alleen maar meer. Intussen zet ik meestal een masker op en doe ik alsof alles prima gaat. Maar dat is niet zo. Depressie komt in allerlei vormen en maten.

De dingen die ik de afgelopen weken heb geprobeerd lukken niet zo geweldig goed of gewoon niet. Ik heb wat video's opgenomen maar het editen lukt me niet. Voor streamen heb ik geen energie. Kaarten maken kost veel teveel moeite (terwijl dat ook vooral ontspannend hoort te zijn). En intussen schuift alles nog verder vooruit en kom ik in de knoop met wat ik nog "moet" doen. Dus ik doe nu niks, want het lukt niet. Als m'n depressie een uit-knop zou hebben zou ik 'm al hebben ingedrukt, maar ik heb 'm nog niet gevonden.

Ik wil nu geen DMs ontvangen. Of ze nu lief bedoeld zijn of omdat ik ergens voor nodig ben (sorry). Ik kan/wil anderen nu ff niet helpen en ongelezen (of onbeantwoorde) berichten voelen voor mij alsof ik faal, want erop reageren kan/wil ik nu niet. Mocht er echt iets dringends zijn waar ik voor nodig ben dan kun je mij via Wouter wel bereiken. Maar ik ben er ff niet. Mijn werk doen lukt nu niet. En leuke dingen vind ik nu helemaal niet leuk. Ik zit alleen maar naar mijn scherm te staren.

Sorry voor het niet gezellige bericht, maar ik deel altijd de leuke dingen, en soms is het ff niet leuk en dan wil ik het ook eerlijk kunnen vertellen aan m'n community.

Categories
Tags

Rosie houdt van veel teveel dingen; gamen, craften, tekenen, schilderen, ontwerpen, knuffeltjes maken, planners, muziek, films, series. Op dit blog deelt ze haar creaties en andere kiekjes van dingen die ze leuk vindt.

Misschien ken je Rosie van haar Twitchkanalen Rosiewosie / RosieSoCosy, haar YouTube kanalen, haar plannershop Retro Hugs, of wellicht SimsNetwerk, haar Sims fansite sinds 2000.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Comments